– Jeg synes det var for jævlig!

Slik beskriver Leonhard Hoff Simonsen hvordan det føltes å bli uskyldig mistenkt for gårsdagens ran på Vigeland.

På bakgrunn av tips fra ansatte i banken, aksjonerte væpnet politi ved 11.30-tida mot Hoff Simonsens hybel. Noen i banken mente nemlig de hadde gjenkjent gutten.

Politiets innsatsleder understreker overfor Fædrelandsvennen at 17-åringen aldri tidligere har vært i klammeri med politiet. Politistasjonssjef i Mandal, Bjart Gabrielsen, sier til avisa at de beklager at gutten ble mistenkt.

Frykter rykteflom

Leonhard Hoff Simonsen

Hoff Simonsen håper han slipper å bli uthengt som bankraner igjen.

FOTO: HÅKON ELIASSEN / NRK

Men Hoff Simonsen er nå redd for at ryktene fortsetter, selv om han er sjekket ut av saken.

– Jeg fikk en telefon i 11-tida mens jeg var på skolen og de sa at jeg måtte komme på lensmannskontoret med en gang. Det var mange som kikket på meg, sier Hoff Simonsen til NRK.no.

Han føler at han nå blir uglesett av mange i lokalmiljøet.

– Ja. Småunger ropte etter meg og sånn...

– Vi har blitt mistenkeliggjort

Mamma Ranveig Hoff Karlsen sier situasjonen har vært tøff for hele familien.

– Jeg føler at vi har blitt mistenkeliggjort. Folk kikker på oss, og ungdommer fra ungdomsskolen har kommet hjem til foreldrene og sagt at det er synd på min andre sønn, som har enn sånn storebror.

– Jeg har hatt storm på telefonen. Og familien har ringt, de har sett det på nettet og holdt på å få sjokk, sier Ranveig Hoff Karlsen.

Nå håper hun sønnens navn blir reinvasket.

– Jeg tenkte bare «Takk Gud, for at han var på skolen». Lærerene sto god for han, tre lærere. Jeg håper at han blir reinvasket, for det går veldig mye rykter på Vigeland nå.